Gluntan - Gluntan 50 ÅR

Gluntan - Gluntan 50 ÅR
Varenr.
GLU1501
Lager
På lager
Pris
kr 135,00
Før
kr 169,00
Utgitt:26.06.2015
Format:CD
Sjanger:Danseband

Kvantumsrabatt

Loading...
Historien om Gluntan startet i 1965. Og i de påfølgende år kom en rekke store slagere fra Trondheimsbandet. Hvem husker ikke landeplager som "Langs hver en vei" og "La oss leve for hverandre".

Eventyret Gluntan ble større enn noen kunne drømme om. Fra første plateutgivelse i 1968 og utover på 70-tallet hadde Gluntan et platesalg som var oppsiktsvekkende. Ja så overveldende at det var kun Elvis Presley og The Beatles sine salgstall som var sammenlignbare i Norge. Blant annet ble Gluntan det første Nordiske band som solgte til Platinaplate og første Europeiske band som solgte til Diamantplate.

 

Ørnulf Holthe var sanger og frontfi gur fra starten i 1965. Men selv om Ørnulf sluttet i bandet i 1976 fortsatte eventyret og en rekke plater ble gitt ut. Slagere fra disse har ligget på lister bårde i inn- og utland og resulerte også til en Spellemannspris i 1997. Dagens besetning, med Kjell Ivar Eines som vokalist, har funnet tilbake til røttene. Repertoaret er sammensatt av de gamle, kjente “sviskene” og nyskrevende låter i samme gjenkjennelige sjanger. Kanskje det best dekkende er å kalle dette ekte Gluntan-stil. I år fyller Gluntan hele 50 år. Hva kan vel være bedre enn å hedre vårt jubileum med å spille inn en ny plate i et av Norges beste studio - legendariske Nidaros Studio med den beste tekniker og produsent Rune Nordal bak spakene. Han har i samspill med oss vektlagt å gjøre dette på ”gamle-måten” og med fl erstemt sang som var så fremtredende i lydbilde allerede fra starten. Som Rune har påpekt, vi må holde oss til det enkle og ikke overlesse dette med alskens tekniske muligheter. Det skal jo høres ut som Guntan-musikk. Resultatet ble 11 fengende låter med sterke tekster i god Gluntan-tradisjon.


Sporliste

01. Kor skapet ska stå
02. Jenta mi (alt skal bli som før)
03. Amanda
04. Da reiser vi igjen
05. Raillbaillturnering
06. Sola
07. Det var den gang
08. En god klem
09. Hippie
10. Sara Solhaugen
11. Vin og tåra

Relaterte varer