Barry Lyndon (Blu-ray)

Barry Lyndon (Blu-ray)
Varenr.
5051895065679
Lager
På lager
Pris
kr 83,00
Før
kr 99,00
Utgitt:1975
Format:Blu-ray
Sjanger:Drama
Spilletid:3 t 4 min
Aldersgrense:15
Undertekster:Norsk

Kvantumsrabatt

Loading...
Kubricks lekre epos fra 1700-tallet etter Thackerays misantropiske roman

I Barry Lyndon tar Kubrick utypisk nok utgangspunkt i en 1800-talls roman og ønsker å lage et periodedrama, men som alltid på sin måte. Tiden er det sene 1700-tall i England og Irland, der en karaktersvak opportunists fremgang og fall portretteres. Etter 7 år i utlendighet kommer bondegutten og eventyreren Barry tilbake til England og får innpass i aristokratiet. Ved hjelp av diverse taskenspilleri lykkes han med å gifte seg med en av de rikeste enkene i landet. Deretter går det imidlertid bare en vei...


Mer enn personskildring og handling er det tidsbildet og miljøtegningen som opptar Kubrick. Distansert, nærmest kynisk, beskrives et strebersk og falsk overklassemiljø uten moralsk ryggrad. Det pessimistiske menneskesynet kontrasteres mot de vakre, teknisk perfekte totalbildene av interiør og landskap, basert på Kubricks omfattende research på tidens malerier. Den innovative lyssettingen, til dels men lite annet lys enn tidens stearingslys, er også med og plassere filmen langt unna ethvert glorete kostymedrama.

 
Barry Lyndon gjør et overdådig visuelt inntrykk, med sine storslåtte tablåer, lange tagninger og sitt intense fokus på filmens hovedfigur Barry Lyndon. Filmen ledsages også av en fortellerstemme, som innleder kapitlene i Barrys liv, og som ironisk kommenterer hans "rise and fall".


Skuespillere 
Ryan O'Neal, Marisa Berenson, Patrick Magee, Hardy Krüger

Relaterte varer